Christian Kloster (t.h.) og Endre Bjelle-Helleland har sammen bygget opp Flyt Entreprenør.

Startet med litt verktøy og en sliten servicebil - nå omsetter de to kompisene for 200 millioner

For sju år siden bestemte Christian Kloster og Endre Bjelle-Helleland seg for å ta steget fra å være ansatt til å satse på eget firma. Nå har de rundt 35 medarbeidere og vil i 2021 passere 200 millioner kroner på topplinjen.

Etter å ha jobbet som tømrer ulike steder gjennom mange år, etablerte Christian Kloster for sju år siden Flyt Entreprenør.

– Det var kona som kom opp med navnet, og jeg syntes det passet bra. Vi må ha fokus på flyt i prosesser og prosjekter, sier Kloster. Han fikk med seg kompisen Endre Bjelle-Helleland på laget, først litt på sidelinjen, men han har etter hvert blitt stadig mer involvert i selskapet.

Rask vekst
På kort tid vokste de raskt, og de fikk på plass flere større jobber. Fra å gå fra å satse med litt verktøy i bagasjen, en sliten servicebil og et par nye snekkerbukser, gikk det ikke lang tid før den første større kontrakten kom på plass.

Selve gjennombruddet for Flyt Entreprenør kom i 2018, da de ble spurt om å rehabilitere en hel bygård for Thon Eiendom. TV2 flyttet ut av ærverdige Karl Johans gate 16 og Thon hadde da en tom bygård som de ønsket å rehabilitere og samtidig legge til rette for et nytt konsept.

– Noe av utfordringen med dette prosjektet var at Thon også ville bygge inn bakgården med glasstak. En ide som viste seg å være svært utfordrende når man måtte forholde seg til verneverdig bygård fra 1800 tallet og byantikvaren, sier Bjelle-Helleland.

– Etter noen måneder med intenst arbeid og flere våkenetter, ble prosjektet overlevert til avtalt tid og pris. Prosjektet ga oss en unik mulighet for å vise både kvalitet og flyt for nye oppdragsgivere. Oppdraget viste at Flyt hadde både handlekraft og gjennomføringsevne, men samtidig ha kontroll og flyt i prosjektgjennomføringer, legger Kloster til.

Dette prosjektet åpnet også flere nye dører via Thon-systemet, og året etter fikk de enda en stor mulighet. Flyt fikk oppdraget med å forvandle et femetasjes kontorbygg til nytt Campus, midt i Oslo.

– Prosjektets varighet var begrenset til tre måneder, og i løpet av den perioden skulle alt innvendig rives og bygge opp igjen med alle tekniske fag. Immatrikuleringen var i august, og da måtte alt være ferdig, sier Kloster.

Nisje
– Det var da vi skjønte at vi hadde funnet vår nisje i markedet og folk så at Flyt kunne levere komplekse prosjekter på tid, sier Bjelle-Helleland. I årene som har fulgt har de rendyrket denne satsingen. De jobber delvis innen anbudsmarkedet, men det er gjennom direkte kontakt med kunder de fleste oppdragene tikker inn. I fjor omsatte selskapet for rundt 140,7 millioner kroner, med en bunnlinje på 11,2 millioner. Men i år skal de passere 200 millioner kroner.

– Så langt ser det lovende ut. Vi har en solid ordrereserve, og har flere spennende oppdrag på gang, påpeker Kloster. Det største pågående prosjektet har de i Wergelandsveien 23-25 i Oslo, en jobb til rundt 65 millioner kroner. Dette er et større rehabiliteringsprosjekt for Ovtun Eiendom. Kontorbygget skal stå klart til høsten. De har også et spennende oppdrag med hytteutbygging på Turtagrø i Sogn og Fjordane.

– Dette er et litt annerledes prosjekt for oss, men som vi gleder oss til å ta fatt på, sier Kloster.

De forteller at de i liten grad har blitt påvirket av koronapandemien.

– Vi har hatt nok oppdrag, og har prioritert strenge smitteverntiltak på våre byggeplasser, noe vi har lyktes godt med, sier Kloster. Både Bjelle-Helleland og Kloster er ofte selv mye ute på byggeplassene, men har nå fått inn rundt 35 ansatte. Størstedelen av disse er fagarbeidere med fagbrev.

Men utviklingen stopper ikke med dette.

– Vi skal vokse i tiden fremover, og har flere spenstige planer, sier de to.

Her fra prosjektet som de har gjennomført i Karl Johans gate 16 i Oslo. Foto: Flyt Entreprenør