Det er store deler av dette området på 28.000 kvadratmeter som skal utbygges. Området er fordelt over fire tomter som er eid av DNB, men som i samarbeid med boligutvikler Bonava skal utvikles til 300 leiligheter og næringslokaler i første omgang.

På denne bergenstomta ønsker DNB og Bonava å bygge 300 leiligheter

DNB Liv og boligutvikleren Bonava blir strategiske partnere, og vil i første omgang utvikle 300 leiligheter og næringslokaler fordelt på 28.000 kvadratmeter på Sandsli i Bergen.

Det er første gang DNB Liv går inn i et samarbeid med en utbygger om å forvandle tomt og næringslokaler til leiligheter. Tilsvarende er det første gang Bonava samarbeider med et finansforetak om å utvikle boligprosjekter.

– For oss i Bonava er dette en unik mulighet til å jobbe med en av de største eiendomseierne i Norge. DNB er en stor og seriøs aktør, og vi håper at vi sammen kan skape et nytt og godt nabolag for flere hundre mennesker på Sandsli. Dersom vi får klarsignal for å utvikle alle tomtene sammen med DNB, vil boligsatsingen bli en av de største til Bonava i Norge, sier regionsjef i Bonava, Andreas Hovden. i en pressemelding.

Området som Bonava og DNB ønsker å utvikle, ligger kloss opptil to bybanestopp. Tomtene består i dag av skog, en enorm parkeringsplass og et kontorbygg. DNB Liv har eid eiendommen i 25 år.

– Vi så at eiendommen har potensial og gjennomførte derfor et stort reguleringsarbeid sammen med de andre eiendomsbesitterne på Sandsli. Dette var ferdig i 2014 og danner grunnlaget for videre foredling av området, sier Gro Boge, leder i DNB Næringseiendom i meldingen.

Forventet salgsstart, på de regulerte tomtene blir tidligst i første kvartal 2022, dersom rammesøknad går gjennom.

Det betyr i beste fall byggestart tidlig i 2023 – og innflytting i Sandslibuen i 2024.

Andreas Hovden, regionsjef Bonava og Gro Boge, leder DNB næringseiendom. Foto: Arvid Steen, Bonava