Multiconsult og Argeo samarbeider om marine kartlegginstjenester og har blant annet investert i en Hugin AUV. Foto: Kongsberg Maritime

Multiconsult og Argeo inngår samarbeid om marine kartleggingstjenester

Multiconsult og Argeo vil samarbeide om å forbedre oversikten over grunnforholdene for store kystnære utbyggingsprosjekter og offshorekonstruksjoner. Partene har blant annet investert i en Hugin Autonom Undervanns Farkost.

Målet til de to selskapene er ifølge en pressmelding å levere et digitalt produkt, som kan følge livssyklusen til ethvert havromsprosjekt.

De vil følge prosjekter fra tidlig utviklingsfase, i operasjon og til dekommisjonering og fjerning.

Samarbeidet inkluderer også utvikling av autonome løsninger for innhenting av bunn- og miljødata.

De har blant annet investert i en Hugin Autonom Undervanns Farkost (AUV) og tilhørende systemer utviklet av Kongsberg Martime Robotics.

Dette er en liten autonom ubåt som kan brukes til undervannsoppdrag. Farkosten vil opereres av Argeo.

- Multiconsult har drevet med grunnundersøkelser i kystnære farvann i mange år. Vi har nå 20 års erfaring med helårs operasjoner av spesialbygde borebåter langs hele Norskekysten. Samarbeidet med Argeo gjør at vi kan tilby kartlegging og undersøkelser av store havbunnområder og etablere fysiske modeller i 3D som svarer opp til de behovene som vi som bransje har for en komplett digital modellering også på dette området, sier Leif Olav Bogen, konserndirektør i Multiconsult, i pressemeldingen