Råholt barneskole skal bli mer enn dobbelt så stor. Tilbygget og flerbrukshallen fremstår med mørkere fasade. Arkitekt: GASA

Ø.M. Fjeld skal bygge nye Råholt barneskole

Ø.M. Fjeld har fått i oppdrag fra Eidsvoll kommune å utvide Råholt barneskole.

Kontrakten er verdt rundt 155 millioner kroner uten merverdiavgift skriver Ø.M. Fjeld i en pressemelding.

Råholt skole sto ferdig i 1975. I 1994 ble barneskolen renovert og utvidet, men Råholt er det raskest voksende tettstedet i Eidsvoll kommune, og 26 år senere er det behov for nye utvidelser.

Denne gangen skal det oppføres et helt nytt skolebygg på rundt 4.100 kvm (BTA), samt en ny flerbrukshall på over 2.000 kvm (BTA). I tillegg skal utomhusområdet på 21.000 kvm få en betydelig oppgradering. Den eksisterende skolen er på snaut 3.400 kvm, og utvidelsen vil i praksis innebære en helt ny skole med plass til 580 elever, mot dagens drøyt 400, opplyser entreprenøren.

Skolen vil være i full drift mens byggingen pågår, og sikkerheten til elevene og lærerne får naturlig nok førsteprioritet når byggeledelsen planlegger gjennomføringen

– Parallell skoledrift stiller store krav til god HMS, logistikk og byggeplassdrift. Området vil selvsagt bli sikret på forsvarlig måte, og i tillegg etablerer vi en separat anleggsvei til byggeområdet. Vi vil også sørge for å ha et tett samarbeid med skoleledelsen, slik at vi sammen kan finne løsninger som innebærer at barna får en trygg og god skolehverdag mens vi bygger like ved, sier regionleder Ole Johan Krog i Ø.M. Fjeld Romerike i pressemeldingen.

De nye bygningene skal overleveres til skolestart i 2022, mens utomhusområdene ferdigstilles senere den høsten.