Det samiske nasjonalteateret Beaivváš og Samisk videregående skole og reindriftsskole skal samlokaliseres i et nytt bygg i Kautokeino. Illustrasjonsfoto: Wikipedia

Statsbygg lyser ut konkurranse for samisk nasjonalteater og skole

Statsbygg lyser ut konkurransen for et felles bygg for det samiske nasjonalteateret Beaivváš og Samisk videregående skole i Kautokeino.

– Vi håper og tror dette viktige byggprosjektet vil være interessant for regionale aktører. Prosjektet vil gi et stort løft til teatret og skolen, og også til samisk språk, kultur og tradisjoner, sier byggherredirektør Marius Tunstad i Statsbygg til statsbygg.no.

Det samiske nasjonalteateret Beaivváš og Samisk videregående skole og reindriftsskole skal samlokaliseres i et nytt bygg i Kautokeino. Både skolen og teatret har lenge hatt behov for nye lokaler. Det cirka 6.000 kvadratmeter stor bygget planlegges oppført ved den gamle flyplassveien rett utenfor Kautokeino sentrum.

Statsbygg har fått i oppdrag av Kunnskapsdepartementet og Kulturdepartementet å utarbeide et forprosjekt for samlokaliseringen. Som en del av dette lyser Statsbygg i starten av desember ut konkurransen for prosjektet, som skal gjennomføres som en totalentreprise med løsningsforslag.

- Tilbyderne skal dermed både tegne hvordan bygningen kan se ut og foreslå hvordan den skal bygges. Den som vinner konkurransen, vil i tillegg stå for byggingen av sitt prosjekt hvis Stortinget beslutter å gå videre med samlokaliseringen etter at forprosjektet er ferdig, skriver Statsbygg.