Forslaget «Our City, our Collective» fikk førsteplass i en konkurranse om å utforske nye måter der barnefamilier kan bo sentralt og urbant i Bergen i 2014. Vinnerne var LalaTøyen og Kåmmån Arkitekter. Illustrasjon: LalaTøyen / Kåmmån Arkitekter

Jakter innovative boligløsninger i hackaton med pengepremie

I en 24 timer lang digital idékonkurranse utfordres alle som ønsker å bidra, til en maraton-økt i programmering og idéutvikling om løsninger som lar boligkjøpere og boligutviklere finne hverandre enklere.

Det skriver NTNU-prosjektet Bopilot i et Facebook-arrangement.

Boligutviklere, arkitekter, utbyggere, meglere, studenter, beboere, IT-utviklere, designere, kommunalt, statlig eller privat ansatte, aktivister og innovatører inviteres her til å sette sammen et team og delta i en maraton-økt i utvikling, populært kalt hackaton.

Hele arrangementet skjer online, så det er ingen geografiske begrensninger for deltakerne.
«Hvordan kan boligkjøpere som ønsker seg dele- og felleskapsløsninger og boligutviklere som kan tilby dette enkelt finne frem til hverandre? Vi tror at jo tidligere disse aktørene møtes for å samarbeide, desto bedre og mer innovative vil boligene og bomiljøene bli», skriver Bopilot på Facebook.
I Bopilot hackathon er målet å utvikle en konkret og realiserbar løsning på 24 timer, og vinneren av idékonkurransen får 50.000 kroner for å videreutvikle vinnerideen.
Konkurransen arrangeres av Byarkitekten + Innolab i Bergen kommune, og er en del av forskningsprosjektet Bopilot - kommunen som pådriver for alternative boligløsninger.
Nettside med program og påmeldingsinfo lanseres 26. mai, heter det i Facebook-arrangementet.