Elina Engman. Foto: Caverion

Hun blir sjef for Caverion Industri

Med oppkjøpet av Maintpartner blir Industri-divisjonen konsernets største med 3100 medarbeidere. Elina Engman fra ÅF Consult skal lede divisjonen, og blir Caverions første kvinnelige divisjonsdirektør.

Industri-divisjonen leverer drift, vedlikehold og digitale løsninger for virksomheter innen energi, kjemikalier, metall, mat og industri.

Divisjonsdirektør for Caverion Norge, Knut Gaaserud, sier i en pressemelding at det er viktig med bedre kjønnsbalanse i konsernets ledergruppe.

- Caverion er en forkjemper for likestilling og mangfold i byggebransjen, og da må vi også praktisere det samme på toppnivå. Med Elina på laget er tre av 14 medlemmer i konsernets ledergruppe kvinner, forteller Gaaserud.

11,8 prosent kvinnelige ledere i Caverion Norge

I Norge sin ledergruppe er HR-direktør Anne Sødem eneste kvinne, mens det er 11,8 prosent kvinnelige ledere totalt i Caverion Norge.

- Vi har de siste årene hatt et stort fokus på å øke kvinneandelen blant fagarbeidere, lærlinger og ledere. Nå har vi 5 prosent kvinnelige fagarbeidere og 10 prosent hos lærlingene. Dette er en pågående prosess, og ikke et kortsiktig prosjekt, understreker Sødem.

For å øke andelen kvinnelige ledere har Caverion igangsatt flere tiltak.

- Med fokus på å utvikle medarbeidere har vi egen lederutdanning, og vi har som mål å sørge for at begge kjønn er representert i alle intervjuer, både hos oss selv, og søkerne, forteller Sødem.

- I tillegg har Caverion opprettet eget kvinnenettverk, og tilrettelegger med to timer betalt ammefri og fleksibel arbeidstid slik at både mamma og pappa kan hente i barnehagen.

Utfordrer etablerte tenkemåter

Gaaserud forteller at Caverion er i sterk vekstfase med flere oppkjøp, hvor mangfold på toppnivå vil gi selskapet ytterligere styrke.

- I tillegg til Maintpartner har Caverion også kjøpt opp kjølevirksomheten Huurre med 270 medarbeidere og en omsetning på 1,3 milliarder kroner. Samlet er vi ca. 17 000 medarbeidere i 11 land. Mangfold gir ulike meninger som utfordrer etablerte tenkemåter, mener Gaaserud.

Med Huurre styrker Caverion sine leveranser innen energieffektive CO2-baserte kjølesystemer og smarte automasjonsteknologier for å overvåke og kontrollere komplekse kjøleløsninger som kjøle- og fryserom, datakjøling og isvannsystemer. Gjennom automasjon kan kjølesystemer fjernstyres og forebyggende vedlikehold planlegges.

- Siden vi er et teknologidrevet selskap, i tillegg til en solid installasjonsbedrift, er det viktig at vi evner å tenke nytt slik at vi kan levere smarte og energieffektive løsninger for bygg, infrastruktur og industri, avslutter Gaaserud.