Styreleder Sissel Leire i Kruse Smith.

Kruse Smith vil selge Kruse Smith Eiendom

Entreprenørkonsernet Kruse Smith ønsker å selge eiendomsutviklingsdivisjonen, som ifølge Dagens Næringsliv prises til mellom 700 og 800 millioner kroner.

Det skriver avisen i en artikkel på sine nettsider onsdag.

Kruse Smith har lidd et samlet underskudd før skatt på over en kvart milliard kroner i løpet av de tre siste årene.

Styreleder Sissel Leire opplyser nå om at familieselskapet har engasjert Pareto Securities for å sondere mulighetene for å finne en ny eier til eiendomsutviklingsdivisjonen.

Det var Fædrelandsvennen som først omtalte saken.

Eiendomsdivisjonen omfatter en rekke selskaper som håndterer hele prosessen fra tomtekjøp via regulering og utvikling av kontor- og bolig. Mesteparten av virksomheten er i Stavanger-regionen, på Sørlandet, og i det siste også i Bergen og Oslo.

Divisjonen ligger i aksjeselskapet Kruse Smith Eiendom, som de siste to årene har hatt et samlet underskudd før skatt på 27 millioner kroner. Bokført egenkapital ved forrige årsskifte var 339 millioner kroner.

«Jeg kan bekrefte at vi vurderer å selge Kruse Smith Eiendom. Vi ser at et salg kan være gunstig nå, både for Kruse Smith og for at verdien i eiendomsselskapet skal kunne utvikles videre på best mulig måte», skriver styreleder Sissel Leire i en epost til Dagens Næringsliv.

Etter det DN forstår skal Kruse Smith være i forhandlinger som priser eiendomsdivisjonen mellom 400 og 500 millioner kroner høyere enn bokført egenkapital, altså i området 700 til 800 millioner kroner.