Moelven Byggmodul varsler en nedbemanning på opptil 40 årsverk. Foto: Moelven

40 av 230 ansatte må gå i Moelven Byggmodul

Moelven Byggmodul AS varsler en nedbemanning på opptil 40 årsverk. Årsaken er svak inntjening og manglende konkurransekraft.

De ansatte ble informert om dette onsdag ettermiddag, skriver Moelven på sin internettside.

Byggmodulfabrikken i Moelv har gjort en rekke endringer og investeringer den siste tiden. Virksomheten har lagt ned en eldre produksjonslinje og modernisert sin hovedfabrikk, hvor det også gjennomføres ytterligere investeringer.

Selskapet opplyser at disse investeringene per nå ikke har gitt ønsket effekt, og derfor må driften endres ytterligere.

– Det er smertefullt å måtte gi slipp på dyktige medarbeidere. Bransjen vår er meget konkurranseutsatt og vi er tvunget til å drive mer effektivt for å opprettholde lønnsom drift. Vi har investert i anlegget, samtidig som vi må tilpasse bemanningen til hva vi i dag klarer å produsere. Nedbemanningen gjennomfører vi også for å beholde de resterende årsverkene og skape en robust fremtidsrettet virksomhet, sier direktør i Moelven Byggmodul AS, Lars Brede Aandstad.

Omfanget på nedbemanningsprosessen kan bli opptil 40 årsverk. Totalt er det 230 medarbeidere ved virksomheten.

– Vi er i dialog med de ansattes tillitsvalgte og drøfter med dem hvordan nedbemanningen skal foregå, sier Aandstad.

Nedbemanningen i Moelven Byggmodul kommer kun få uker etter at det ble klart at den nystartede modulprodusenten Modul AS i Ringebu måtte legge inn årene.

Styreleder Finn Løkken i Modul AS pekte på undervurdering av konkurransekraften til importerte moduler som en årsak til konkursen.