Har bestilt utredning for Hammerfest-flyplass

Næringslivet i Hammerfest har engasjert Transportøkonomisk institutt for å utrede behovet for ny flyplass i Finnmarks-kommunen.

Det skriver NRK Finnmark i en artikkel på sine nettsider.

Rapporten fra Transportøkonomisk institutt ventes, ifølge artikkelen, ferdig til høsten.

– Vi ønsker å få laget en analyse hvor vi får fram det vi mener er gode data. Vi har da også satt fram en referansegruppe som består av de som er operatører i Barentshavet i dag, forteller direktør for Hammerfest Næringsforening, Odd Charles Karlsen.

Det er i dag usikkert om det blir ny flyplass på Grøtnes på grensen mellom Hammerfest og Kvalsund kommune eller i Fuglenesdalen, ikke langt fra dagens lufthavn, skriver NRK.

– Avinor har sagt at det er tre byer i Nord-Norge som skal prioriteres. Det er Bodø, Tromsø og Hammerfest. Det ble senest sagt på nordområdekonferansen i Tromsø i november da jeg var der. Så har vi prøvd å få dem mer i tale om hva det betyr for Hammerfest, men det er Avinor ikke veldig tydelig på, sier Karlsen til NRK.

Kommunikasjonssjef Gurli Ulverud i Avinor skriver i en epost til NRK at trafikkanalyser vil inngå i en senere utredning. Først skal værrapporter for de to alternativene analyseres ferdig.