God drift hos de 100 største

I den seneste utgaven av Byggeindustrien presenterer vi listen over de 100 største i bygg og anlegg. Denne oversikten, som viser fjorårstallene til de største utførende virksomhetene på entreprenørsiden, har blitt presentert av Byggeindustrien helt siden 1970-tallet. 

Tallene viser en helt klar positiv tendens for aktørene på listen. Tallene for 2014 vitnet om god drift, og denne gode utviklingen fortsatte også i 2015. Informasjonen, som samles inn av Prognosesenteret på vegne av Byggeindustrien, viser at omsetningen økte med litt over tre prosent – noe som gjør at den samlede omsetningen til de 100 største endte på over 150 milliarder kroner for første gang. Dermed har veksten de senere årene vært kraftig. I 2010 var omsetningen på rundt 90 milliarder kroner.

Det er også positivt at den samlede bunnlinjen opplevde en bedring fra 2014 til 2015, og endte på 4,6 prosent. Selv om enkelte bransjer ikke hopper i taket av slike marginer, er dette historisk sett gode tall for de norske entreprenørene.

Her på bygg.no vil du også finne en forenklet versjon av listen over de 100 største – og her kan du sammenligne tallene helt tilbake til 1993. I den omfattende oversikten i bladet vil man finne mye informasjon rundt de 100 største virksomhetene som er med på listen. Det er også satt opp historiske sammenligninger, som på en god måte viser utviklingen til næringen opp gjennom årene.

I løpet av den senere tiden er det også flere virksomheter som har lagt frem sine tall så langt i 2016. Dette viser at den positive utviklingen fortsetter. Byggenæringen jobber uten tvil å høygir – og det skjer mye både innen bygg og anlegg. Vei- og baneutbyggingen har aldri vært større, og boligtrykket i de store byene, og spesielt i Oslo, er stort. Det er heller ikke mye som skulle tilsi at denne utviklingen vil stoppe opp. Vi håper derfor å se igjen den gode utviklingen for næringen når tallene oppsummeres for neste års presentasjon.

Se listen her