I dette området ønsker JM Norge å bygge opp mot 1.000 boliger.

JM Norge vil bygge opp mot 1.000 boliger på Montebello

Boligutvikleren JM Norge ønsker å
fortette på den gamle eiendommen til Statnett i Oslo.

Kjell Kvarekvål i JM Norge.

JM og Miliarium kjøpte Statnett-eiendommen i 2014. Montebello-eiendommen omfatter 22.000 kvadratmeter bygningsmasse og 51 mål tomt.

Nå jobber JM Norge med planer for opp mot 1.000 boliger på Oslo vest.

– Det er riktig at det på den gamle eiendommen til Statnett planlegges en stedsutvikling med boliger som vil gi en bymessig fortetting. Prosjektet planlegges med en variasjon av bebyggelse med punkthus og lameller i forskjellige høyder for å få et variert bomiljø, skriver direktør for markedskommunikasjon i JM Norge, Kjell Kvarekvål i en e-post til Byggeindustrien.

Lokalavisen Akersposten.no meldte om saken fredag, og skrev at de rundt 1.000 leilighetene skulle fordeles på blant annet åtte høyblokker på minst 14 etasjer.

Det avvises av Kjell Kvarekvål.

– I og med at vi er i oppstart av planprosessen er det ikke fastlagt noen høyder på bebyggelsen ennå, men vi ser for oss at det vil være rom for noen høye bygg i området. I forhold til størrelsen på eiendommen og normale utnyttelsestall vil det kunne være plass for opp mot 1.000 boliger på denne eiendommen. Det vil den videre planprosessen vise, skriver Kvarekvål i e-posten.

– Når det gjelder visjonen for Oslos utvikling er det viktig å fortette nær god og effektiv kollektivtransport for å oppnå en smart, trygg og grønn utvikling, legger han til.

 JM Norge forventer en god mottakelse av planene.

– I forhold til hvordan prosjektet blir mottatt så forventer vi at prosjektet blir godt mottatt, men forventer at naboer og andre interessenter ikke gjør seg opp en endelig mening før man ser det ferdige forslaget til reguleringsplan, skriver Kvarekvål.