Ulven ny toppsjef i Nemko

Svein Ola Ulven har tiltrådt som ny toppsjef i det norskeide globale sertifiseringsselskapet Nemko. Ulven rykker opp fra stillingen som CFO i samme selskap.

Svein Ola Ulven (40) ble ansatt i Nemko i 2006, og har hatt stillingen som Chief Financial Officer (CFO) siden 2011.

Han har tidligere arbeidet for BNP Paribas, har en MBA fra Griffith University i Australia og cand. mag. i Business Administration fra NTNU. Ulven er også styremedlem i energikonsernet Vardar.

Ulven overtar sjefsstolen etter Grete Aspelund, som nå leder Sweco. 

Stor snuoperasjon

– Svein Ola Ulven har vært en lojal og sterk CFO i Nemko gjennom mange år. Ulven har vært sentral, både strategisk og operativt, i arbeidet med å snu Nemkos drift fra røde tall, til et overskudd på 30 millioner i 2015. Vi er trygge på at han er rett person til å lede selskapet videre, sier Ingvild Myhre, styreleder i Nemko.

Ulven skal lede Nemkos 470 ansatte fra hovedkontoret i Forskningsparken i Oslo. Selskapet har datterselskaper i Tyskland, Italia, Sverige, Danmark, USA, Canada, Korea, Japan, Kina, Hong Kong og Taiwan, og partnerselskaper i Storbritannia, Spania, Portugal, Midtøsten og India. Viktig samfunnsoppdrag

– Nemko har et viktig samfunnsoppdrag, i tillegg til den kommersielle driften. Vi skal sikre at forbrukere får trygge produkter på markedet. Det er en viktig motivasjonsfaktor for oss som jobber i Nemko. Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet, sier Ulven.

Nemko er en ledende leverandør av internasjonale sertifikater for elektrisk- og elektronisk utstyr. Selskapet har testekspertise innen medisinsk utstyr, husholdningsprodukter, radio og telekom, it, maritim, olje og gass. Nemko var blant de første i verden til å tilby markedsadgang-tjenester og har hjulpet selskaper som Samsung, Dell og Panasonic med å få deres produkter ut i verden.

Nemko jobber globalt med testing, inspeksjon og sertifisering av produkter og systemer, samt for installasjoner og personell. Nemko var med på å grunnlegge multinasjonale sertifiseringsavtaler, som ENEC og CB- og IECEx-systemene.