Foto: Saltex

Saltex og Unisport slår seg sammen

Med blant annet kunstgress, løpebaner, dekke til haller og tribunestoler i porteføljen går Saltex Oy og Unisport Scandinavia AB sammen og blir ledende i Norden innen leveranse til, og utvikling av sports- og treningsfasiliteter.

Grunnleggerne, ledelsen og de nåværende eierne av Saltex og Unisport vil fortsette som minoritetsaksjonærer sammen med majoritetseieren, det finske private equity-selskapet Vaaka Partners, som har tatt initiativet til sammenslåingen, og Finnish Industry Investment Ltd.

Det nye selskapet med navn Unisport-Saltex Group blir nordisk markedsleder. Målet er å komme tettere på de som skal restaurere og bygge idrettsanlegg, vokse i Norden og se på mulighetene internasjonal ekspansjon, skriver selskapet i en pressemelding.

– Saltex har som mål å styrke og øke det nordiske salget av finskproduserte kunstgressmatter, mens Unisport vil vokse innen sine spesialleveranser, sier Mikko Kilpeläinen, administrerende direktør i Unisport-Saltex Group.

Med en sterkere lokal tilstedeværelse vil Unisport-Saltex Group utvikle seg til å bli en bredere og mer helhetlig leverandør til idrettsanlegg. Viktige stikkord er kortere vei til faghjelp og bredere erfaring og større kunnskap om lokale forhold. Kunder vil få mer skreddersydde leveranser og tjenester, mulighet for å utvikle nye konsepter og mer omfattende og nyansert produktutvalg. I tillegg vil selskapet kunne tilby bedre service og vedlikehold.

– Samarbeidet gir kundene mange nye og spennende muligheter. Vi er i stand til å løse kundens behov raskere og vi vil fortsette å investere mye i forskning og utvikling for å bedre møte krav og behov, sier Timo Salmenautio i Saltex Oy.

– Vi får et mer solid fundament for utvikling av våre tjenester og kan møte kundenes behov i hele Norden. Våre kunder er tjent med en lokal salgsorganisasjon og kundene tilbys enda bedre kompetanse på lokale forhold og en økende produktutvikling, sier Joachim Gabrielsson, Unisport Scandinavia AB.

Vaaka Partners er initiativtaker til samarbeidet. Selskapet er et finsk privat investeringsselskap. Sammen med Finnish Industry Investment vil de være hovedaksjonærer. Gründerne, ledelsen og aktuelle eiere av Saltex og Unisport blir småaksjonærer i selskapet.