Bilister advares mot trafikkaos i Drammens-området

Store vannmengder har ført til flere stengte veier i Drammen sentrum. Det blir trolig store trafikale problemer utover dagen, og E18 blir antakelig rammet.

– Vi oppfordrer alle som har mulighet om å utsette hjemreisen fra jobb i dag, sier Tore Braaten, kriseleder i Statens vegvesen i Buskerud. De som ikke har muligheter til å vente, må belage seg på at det kan ta tid å komme seg hjem denne ettermiddagen, sier han.

Ved 13-tiden stengte politiet Rosenkrantzgata i Åssiden og Bragernestunnelen, men sistnevnte ble gjenåpnet kort tid etterpå, melder Drammens Tidende. Vannet står opp av flere kummer i sentrum, ifølge avisa.

– Status er at det fortsatt er mye vann der. Politiet er på stedet og dirigerer trafikken, opplyser Braaten til avisa.

– Dette vil åpenbart påvirke trafikkavviklingen på E18. Vi anbefaler at folk velger å justere reisetidspunkt. Alle må være tålmodige, dette vil ta tid, sier Bråten, som ikke utelukker at flere veier kan blir stengt på kort varsel.

Anbefalt omkjøring for dem som skal i retning Nedre Eiker og Kongsberg, er E134. Trafikk i retning Drammen bes ta av ved Stenseth og kjøre Nedre Eiker bru, og deretter E134.