En personlig interessert Ola Elvestuen (V) fikk forklart hvordan tradisjonsrikt håndverk tar vare på byens kulturminner.

Publikum fikk innsyn i håndverkstradisjonene

Håndverkere svarte publikum på hvordan de kan få bikuber på taket og om du kan høvle dine egne tregulv. Kulturminnedagene tok årets tema nabolag ut til det fulle på Vøienvolden gård på Sagene. 

- Oslo en egentlig en forholdsvis ung by, og nettopp derfor er tradisjonen for å ta vare på gamle bygninger noe som må læres. Her spiller håndverksfag som blikkenslager en nøkkelrolle, sier Ola Elvestuen (V)

- Selv om blikkenslagerne har lange tradisjoner og mye kultur er dette også et yrke for fremtiden. 40% av vårt energiforbruk skjer i bygningsmassen og løsningene finner blikkenslageren i sin kompetanse på ventilasjon, tak og fasade. Samtidig vil et våtere og villere klima kreve fagkunnskapen og de praktiske og bærekraftige løsningene en blikkenslager skaper, sier blikkenslager Anders Berg.

Mange fikk nyttige råd til egen bolig sett praktiske demonstrasjoner av ulike håndverk. Fortidsminneforeningen fylte gårdstunet med kafé, levende musikk og aktiviteter for både barn og voksne. Bygningsverndagen i dag var den niende i rekken.