Stenger ramper i Ulvensplitten

Helgen 17. -20. oktober stenger to ramper på Ring 3 i Ulvensplitten i Oslo for trafikk. Det får konsekvenser for forflyttingen mellom E6 og Ring 3.

Rampen som fører fra Ring 3 østgående fil til E6 nordgående, og rampen som fører fra E6 til Ring 3 vestgående fil, stenges fra fredag 17. oktober kl. 21.00 til mandag 20. oktober kl. 05.30.

– Rampene skal flyttes og de nye tas i bruk fra mandag. Dette er et ledd i nytt system i Ulvensplitten, forteller byggeleder Livar Ulvestad i en pressemelding.

Ekstra kjøretid

Når rampene er stengt, vil det bli en skiltet omkjøringstrasé. Trafikantene må påregne ekstra kjøretid på strekningen.

– Vi håper at stengningen skal føre med seg minst mulig ulemper for trafikantene, men de må nok forberede seg på noe kø, advarer Ulvestad.

Bakgrunn

For å få fram trafikken under byggingen av Økern- og Lørentunnelen ble det gjort om på eksisterende ramper og etablert midlertidige veger i Ulven-området. En del av disse skal nå tilbakeføres.

Ved Ulvensplitten skal rampene i vestgående retning på Ring 3 snus tilbake slik de var opprinnelig før anleggsarbeidene startet på Økern. Senere i høst bygges det en egen påkjøringsrampe til Ring 3 retning Ryen for buss som kommer fra lokalvegsystemet.

På østsiden av Ring 3 ved Ulven, bygges det en egen av-rampe fra Ring 3 for buss opp til lokalveien, slik at det letter adkomst for busser mellom Teisen og kollektivknutepunktet ved Økern T-banestasjon.