Espen Alexander Lindkjølen tittelen forretningsområdesjef, samtidig som han trer inn som partner i Arkitema.
Espen Alexander Lindkjølen tittelen forretningsområdesjef, samtidig som han trer inn som partner i Arkitema.Foto: Arkitema.

Arkitema henter ny partner for å satse mer på privatmarkedet

1. mars begynte Espen Alexander Lindkjølen som ny partner og forretningsområdesjef på Arkitemas kontor i Oslo. Han kommer fra en lederstilling i OBOS og får ansvaret for å bygge opp en avdeling innen det private markedet for Arkitema i Norge.

Arkitema begrunner ansettelsen av Espen Alexander Lindkjølen med at arkitektfirmaet ønsker en sterkere rolle innen privatmarkedet.

Arkitema skriver i en pressemelding at det som del av en større skandinavisk strategi nå blir satt inn ekstra krefter i dette segmentet. Målet er at privatmarkedet på sikt skal bli en viktig del av virksomheten i Norge, slik det er i Sverige og Danmark.

– I Arkitema er vi veldig gode på offentlige prosjekter, men det er alfa og omega at vi også får et godt grep om det private markedet i Norge. Det har vi ikke helt lyktes med ennå, selv om vi har lang tradisjon for dette i Danmark og etter hvert Sverige. Derfor setter vi nå inn en ekstra innsats, sier Thomas Innseth, operating director i Arkitema Norge, i meldingen.

Espen Alexander Lindkjølen kommer fra stillingen som daglig leder i OBOS Nærkontor. I Arkitema får han tittelen forretningsområdesjef, samtidig som han trer inn som partner i arkitektfirmaet. I meldingen omtales Lindseth som en dyktig arkitekt med et solid nettverk.

Arkitemas nye partner blir en del av et Oslo-kontor med 70 ansatte. Ifølge arkitektselskapet har de særlig hatt mange oppdrag innen store helse- og utdanningsprosjekter. Arkitema har de siste tre årene vært en del av Cowi-konsernet

– Sammen med dyktige kollegaer og i tett samarbeid med nye og eksisterende oppdragsgivere gleder jeg meg til å kunne bidra til bærekraftig og vellykket bolig- og byutvikling. Arkitemas gode tradisjoner og bunnsolide kompetanse på tvers av Skandinavia, kombinert med ambisjonen om å være helt i front på bærekraft og digitalisering sammen med Cowi, gjør at jeg er svært optimistisk, sier Espen Alexander Lindkjølen.