Ole Johan Amundsen

Årets nordnorske byggfag-lærlinger

Ole Johan Amundsen fra MBA Entreprenør AS i Nordland onsdag 21.mai kåret til nordnorsk mester i betongfaget under NESOs Årsmøte i Hammerfest.

Hans kollega Marius Høgås fra samme bedrift vant i klassen for tømring. Bedriften tok dermed storeslem i konkurransen om beste lærling i byggfag i Nord Norge og har nå oppnådd fire titler de siste tre årene.

Lærlingene ble tidligere i vår kåret til fylkesmestere i henholdsvis betong-, og tømrerfaget i Nordland sammen med fylkesvinnere fra Troms og Finnmark.

De seks finalistene måtte først løse en praktisk prøve. Tømrerne lagde en del av et råbygg (fra bindingsverk til ferdig kledning) med et utvendig hjørne, mens finalistene i betongfaget fikk som oppgave å forskale et fundament. De måtte også gjennom en teoretisk prøve før resultatene var klare.

Trond Harry Hansen som er ansvarlig for lærlingene i MBA Entreprenør AS sier til NESO i en uttalelse at bedriften satser på utvikling av egne handverkere gjennom lærlingeordningen og vil fortsatt ha skikkelig fokus på dette. Han er naturligvis imponert over prestasjonen og legger til at bedriftens stab av erfarne og dyktige fagarbeidere skal ha en stor del av æren for at de lykkes så godt med lærlingene. De får god opplæring av de erfarne handverkerne avslutter Hansen.

Konkurransens formål er å bedre rekrutteringen til byggfagene i landsdelen og forsterke et positivt fokus på en bransje som jobber knallhardt med kompetanseutvikling av medarbeidere, sier kompetanseleder Jack Johnsen i NESO.

- Vi prøver å gjøre noe med underdekningen av fagarbeidere ved å sette et positivt fokus på lærlingene. For NESO er dette en av flere måter å bidra til å øke motivasjonen blant ungdom for å ta fatt på en fagarbeiderutdanning og mesterskapet gjennomføres for 5.året på rad, sier kompetanseleder Jack Johnsen.