<p>En arbeidstaker ble kritisk skadd da han kom i klem mellom en maskin og en stolpe på dette byggeprosjektet på Bekkestua i Bærum tirsdag. Foto: Svanhild Blakstda</p>

Arbeidsulykken i Bærum: Fortsatt kritisk for arbeidstaker

Ifølge politiet er tilstanden fortsatt kritisk for mannen som ble skadet i en arbeidsulykke på Bekkestua i Bærum tirsdag.

– Vi har vært i kontakt med sykehuset og det eneste vi kan si er at tilstanden fortsatt er kritisk. Utover det kan vi ikke opplyse noe mer om omfanget og skadene, sier politiadvokat Kristin Rusdal til Byggeindustrien.

Hun forteller at både Arbeidstilsynet og politiet er i full gang med granskning av ulykken, som skjedde på Peabs lelighetsprosjekt midt i Bekkestua sentrum tirsdag. En arbeider skal ha kommet i klem mellom en maskin og en stolpe og ble fraktet til Ullevål sykehus med kritiske skader.

– Vi kan heller ikke gå ut med årsak eller hendelsesforløp ennå. En god del etterforskning gjenstår, blant annet avhør av personer som var tilstede på byggeplassen da det skjedde og sentrale personer i entreprenørselskapet, sier Rusdal.

Hun opplyser at politiet samarbeider tett med Arbeidstilsynet for å finne årsaken.

Administrerende direktør Arild Østgård i Peab Bygg Norge var sammen med direktør Kjetil Runningen tilfeldigvis i like i nærheten på Lysaker da ulykken skjedde tirsdag og kom seg raskt til Bekkestua.

Da Byggeindustrien snakket med Østgård onsdag morgen var han på byggeplassen for å følge opp de ansatte.

– Vi har nylig hatt et infomøte for alle på stedet og gjennomfører nå en intern granskning. Alle ansatte får tilbud om oppfølging fra vårt eget apparat og bedriftshelsetjenesten, sier Østgård til Byggeindustrien.

Han forteller også at entreprenøren samarbeider tett med politiet og Arbeidstilsynet.

Etter ulykken ble arbeidene på byggeplassen stanset. Østgård opplyser at driften nå er i gang igjen. På byggeplassen jobber det for tiden rundt 70 arbeidere.