Leder av transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget, Helge Orten (H), klippet snora på den nye døgnhvileplassen ved E16 på Mjøsvang i Valdres. Med seg hadde han ordfører i Vang Vidar Eltun (til venstre), og Guttorm Tysnes i Norges Lastebileierforbund. Foto: Per Kollstad / Statens vegvesen

Åpnet ny døgnhvileplass i Valdres

Mjøsvang døgnhvileplass på E16 i Valdres er åpen for bruk.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding på sine nettsider.

Fredag åpnet lederen av Stortingets transport- og kommunikasjonskomité, Helge Orten (H), Mjøsvang døgnhvileplass i selskap med folk fra E16-forum, ordførere i Valdres, transportnæringen, Statens vegvesen og Mjøsvang Eiendom AS. Eiendomsselskapet skal drifte plassen.

‒ Døgnhvileplassen vil være et viktig tiltak for å gjøre arbeidsplassen til ansatte i tungtransporten tryggere og bedre. Det igjen øker trafikksikkerheten langs E16 mellom øst og vest, sa avdelingsdirektør Cato Løkken i Statens vegvesen.

Den nye døgnhvileplassen er en av vel 50 slike plasser i Norge, og er utstyrt med parkeringsplass for elleve lastebiler og fire modulvogntog, strømuttak for vogntog, toalett og dusj, fire enkeltrom som kan leies og møblert uteplass.

Daglig skal tungbilsjåfører etter regelverket ta 45 minutters pause når de har kjørt fire og en halv time. Hvert døgn skal sjåførene hvile sammenhengende i elleve timer. I løpet av ei arbeidsuke skal sjåførene ha minst 45 timers ukehvil maksimum seks døgn etter forrige ukehvil, heter det i meldingen fra Vegvesenet.