Peder Chr. Løvenskiold foran Kongensgt.7. Foto: Anthon B Nilsen Eiendom.
Peder Chr. Løvenskiold foran Kongensgt.7. Foto: Anthon B Nilsen Eiendom.

Anthon B Nilsen Eiendom kjøper Kvadraturen-eiendom

Anthon B Nilsen Eiendom AS har kjøpt Kongens gate 7 i Oslo av Oslo Opportunity AS, et fond forvaltet av Clarksons Platou Real Estate Investment Management AS.

Overtakelse fant sted 20 mai. 2021. Eiendommen er på 3.000 kvadratmeter, fordelt på seks etasjer og kjeller, og er regulert til forretning, kontor eller bolig. Etter en ombygging i 2012 har eiendommen vært anvendt til hotellformål, skriver Anthon B Nilsen Eiendom i en pressemelding.

De beskriver eiendommen som en ikonisk bygning i Kvadraturen, på hjørnet av Rådhusgata og Kongens gate. Bygningen er tegnet av arkitekt Carl Christian August Michalsen og ble oppført i 1898. Blant Michaelsen andre betydelige verk er Oslo Katedralskole, Studentersamfunnet i Trondhjem, tidligere Hotell Astoria i Oslo og Sandefjord kirke.

- Kongens gate 7 er en eiendom som passer perfekt inn i vår strategi for utvidelse av vår eiendomsmasse i Kvadraturen. Den har en god størrelse til å være en eiendom i kvadraturen, en fantastisk arkitektur og en kvalitet og regulering som gir fleksibilitet for videre utvikling, sier administrerende direktør i Anthon B Nilsen Eiendom, Peder Chr. Løvenskiold i meldingen.

Eiendommen er i dag fullt utleid til Saga Hotell Oslo Central på en kontrakt som utløper i 2023.

Akershus Eiendom har vært megler i transaksjonen. Juridiske rådgivere har vært Haavind for Anthon B Nilsen Eiendom og Selmer for Oslo Opportunity.