Daglig leder og byggmester Olav Syrtveit i Åmli Mesterbygg AS.
Daglig leder og byggmester Olav Syrtveit i Åmli Mesterbygg AS.

Åmli Mesterbygg AS går inn i Systemhus

Åmli Mesterbygg AS er nytt medlem i Systemhus. Nå skal bedriften også satse på elementproduksjon.

Olav Syrtveit etablerte Åmli Mesterbygg i 2013 med én tømrer ansatt i tillegg til seg selv. I dag er det syv ansatte og en lærling i bedriften som omsatte for 16 millioner kroner på nybygg og rehabiliteringsoppdrag i 2021.

Nå er de klare for å utvikle seg videre med Systemhus.

– Som medlem i Systemhus får vi en solid merkevare i ryggen og kan tilby attraktive hus- og hyttekonsepter til kundene våre i og rundt Agder. Vi er klare til å vokse videre, sier daglig leder og byggmester Olav Syrtveit i Åmli Mesterbygg AS i en pressemelding.

Med spesialkompetanse på taktekking, blikk og beslag samt våtromssertifikat har bedriften bygd seg opp en fast kundekrets i halvannen times omkrets fra Åmli.

Elementproduksjon

Nytt framover blir satsningen på elementproduksjon.

– Vi forventer å bygge enda flere hus fremover. For å øke kapasiteten vår og å bygge mer effektivt, er vi i gang med å sette opp en produksjonslinje for elementer. I første omgang bruker vi egne ansatte i elementproduksjonen, og vil også ansette flere etter hvert. Det er en trygg måte å vokse på, sier Syrtveit i meldingen.

Forberedelsene til å produsere elementer pågår for fullt, og til sommeren planlegger han å være klar til å produsere de første elementene til hus, hytter eller garasjer. For styrke kompetansen på elementproduksjon har bedriften fått støtte fra Innovasjon Norge.

– Står sterkere

– Vi kan også lære mer om elementproduksjon og dele erfaringer med de øvrige byggefirmaene i Systemhus og Mestergruppen. Vi står mye sterkere i en kjede, sier han.

En god varelogistikk til byggeprosjektene, gode systemer for drift og tilgang på arkitekttjenester veide også tungt i beslutningen om å bli medlem i Systemhus.

Bedriftsutvikler Hørdur Hardarson i Systemhus sier i pressmeldingen at de gleder seg over at Åmli Mesterbygg valgte Systemhus som kjede.

– Satsingen på å industrialisere verdikjeden med elementproduksjon er svært spennende for oss også. Åmli Mesterbygg blir en god representant for merkevaren Systemhus, og vi ønsker dem velkommen til oss, sier Hørdur Hardarson.