Allier Gruppen er finalist i kåringen årets vekstskaper, Region Vest. Foto: Allier Gruppen

Allier Gruppen finalist i prestisjetung kåring

Langsiktighet og fokus på innovasjon lønner seg.  Nå er Allier Gruppen finalist i den prestisjetunge kåringen årets vekstskaper, Region Vest.

– Formålet er å identifisere, hylle og inspirere verdens mest vellykkede vekstskapere og entreprenører. Slike mennesker er fundamentalt viktige for økonomien, og skaper innovative og konkurransedyktige produkter og tjenester, sier Terje Andersen. Han leder EYs rådgivningsvirksomhet i Norden og er ansvarlig for den norske kåringen.

EOY arrangeres i mer enn 60 land, og er med det verdens største vekstskaperprogram. Kandidater i Norge velges blant landets 290 000 aksjeselskaper. EOY arrangeres i år for 16. gang i Norge. Innledningsvis er det seks regionale kåringer.

Vinneren av nasjonal kåring vil representere Norge på den internasjonale finalen i Monaco i juni 2018.

Knallhardt arbeid

For Allier Gruppen startet det hele  i 1980 da Magne Stunner, den gang 24 år og Norges yngste rørleggermester, etablerte Rørleggeriet. I 1996 startet han Unik VVS, og året etter overtok han det tradisjonsrike familieselskapet Anders O. Grevstad. Nå er tre selskaper blitt til ti, fem heleide, fire deleide og ett som ikke er skilt ut som et eget juridisk selskap enda.

Totalomsetningen ligger rundt 600 millioner kroner, og de ti selskapene har til sammen 300 ansatte.

For å lykkes må man være målbevisst og se behovet for det man setter i gang med, mener administrerende direktør Magne Stunner i Allier Gruppen. Knallhardt arbeid må forventes, man må være sta og utholdende. Samtidig er finansiering essensielt for å klare reisen.

Administrerende direktør Magne Stunner i Allier Gruppen. Foto: Allier Gruppen

- Drivkraften har alltid ligget i gleden av å skape en god og sikker arbeidsplass sammen med andre. Vi har kommet langt, veldig langt, men fokus på kompetanse og utvikling må alltid ha en sentral plass i det vi foretar oss. Vi må ha tro på egne krefter og være handlekraftige, sier Stunner i en melding fra Allier Gruppen.

Entreprenørånden viste seg tidlig, allerede i syvende klasse tjente han penger på aksjehandel. Denne indre motivasjonen har resultert i at han har klart å skape et konsern som har stor merkevarekjennskap i distriktet og som har en sterk posisjon innen sine forretningsfelt.

Forbilde

En uavhengig jury vurderer de nominerte ut fra lønnsomhet, entreprenørånd, strategisk virksomhetsutvikling, innovasjon og personlig integritet. I forbindelse med nomineringen av Allier Gruppen har de trukket frem Magne Stunner som et forbilde hva gjelder strategisk tankegang, men også organisk og sunn vekst som i all henseende har vært tilfelle med de ulike selskapene i gruppen.

– Min erfaring er at vi har lykkes med å bygge en bedriftskultur fundamentert på kunnskap, handlekraft, måtehold, samarbeid og respekt. I alle arbeidsforhold er det avgjørende å forstå at hver enkelt ansatt har et ansvar og en viktig rolle for å få organisasjonen til å fungere optimalt. Og alle må ta sitt ansvar. Mister vi dette fokuset er det lett å gli over i likegyldighet og da kan veien fra suksess til fiasko bli rimelig kort, fastslår han.

Veien videre

Stunner mener mulighetene alltid ligger i fremtiden og Allier Gruppen skal fortsatt vokse og utvikle seg som en stor og viktig aktør innen sine fagfelt.

– Kompetanse og kvalitet i alt vi foretar oss forplikter både internt og i møte med kunder nye prosjekter. Samtidig må vi hele tiden ha en sterk nok økonomi som kan tåle en regnværsdag eller to.

De øvrige nominerte i region vest er Eterni, Cutters, Isushi, Highsoft, Tomagruppen, Salt Ship Design og Sport Outlet.