Aker Kværner fikk gigantkontrakt med Statoil

Aker Kværner og FMC Technologies har inngått en femårig rammekontrakt med Statoil verdt opp mot 25 milliarder kroner.

Rammekontrakten skal ifølge Aker Kværner underskrives i løpet av andre halvdel av september. Avtalen dreier seg om levering av undervannsproduksjonsutstyr og relatert operasjonell service. Den har en ramme på fem år, med mulighet for ytterligere to pluss to år, skriver Aker Kværner i en pressemelding.

Ifølge Statoil er avtalene med Aker Kværner og FMC Technologies verdt mellom 15 og 25 milliarder kroner.

Avtalen betyr at Aker Kværners undervannsdivisjon blir en foretrukket leverandør av undervannsløsninger til Statoils nye feltutviklinger, samt for levering av ytterligere utstyr til både nye og eksisterende felter.

- Dette er en ekstremt viktig kontakt for oss. Statoil og Aker Kværner er to selskaper som i mange år har spilt en ledende rolle i utviklingen av ny undervannsteknologi for den globale olje- og gassindustrien. Vi har allerede jobbet i partnerskap med Statoil i mange år og ser fram til å bygge videre på dette samarbeidet, sier visedirektør Raymond Carlsen i Aker Kværner Subsea.

Rammeavtalen er først og fremst ment å dekke Statoils behov på norsk kontinentalsokkel. Men avtalen kan også gjøres gjeldende på feltutvikling i andre deler av verden.