Geir Førre (styreleder) (f.v.), Øyvind Birkenes (CEO ) og Aksel L. Svindal (styremedlem). Foto: Airthings
Geir Førre (styreleder) (f.v.), Øyvind Birkenes (CEO ) og Aksel L. Svindal (styremedlem). Foto: Airthings

Airthings sikret seg kontrakt med Nordre Follo kommune

Nordre Follo kommune har inngått en langsiktig samarbeidsavtale med Airthings og Atea om kjøp av selskapets IoT-sensorer.

– Vi har ansvar for å sikre et trygt og helsefremmende miljø i våre bygg. Vi har derfor signert en avtale med Atea og Airthings om kjøp av IoT-sensorer som skal måle inneklimaet i alle våre formålsbygg, sier områdeleder for eiendom i Nordre Follo kommune, Hogne Haug, i en pressemelding.

Kontrakten med Nordre Follo kommune er en stor kontrakt for Airthings og innebærer at det skal monteres mer enn 1.000 IoT-sensorer i til sammen 150 bygg.

– Sensorene måler både radon, Co2, temperatur, luftfuktighet, partikler, samt konsentrasjonen av flyktige organiske forbindelser i inneluften. Byggene som skal måles er alt fra skoler og barnehager til kontorbygg og sykehjem. Leveransen skal pågå over flere år og utføres av Airthings-partner, Atea. Kontrakten har en samlet verdi på inntil fire millioner kroner, heter det i meldingen

– Dette er en betydelig kontrakt for Airthings. Vi legger med dette ytterligere en kommune til i vår portefølje og styrker vår posisjon i offentlig sektor, sier Øyvind Birkenes, CEO i Airthings.

– Dette er en viktig avtale for oss. Smarte og mer bærekraftige bygg er et avgjørende bidrag for å både kutte utslipp og gi en bedre hverdag for mange innbyggere og ansatte i Nordre Follo kommune. Nå gleder vi oss til å ta fatt på denne oppgaven sammen med vår teknologipartner Airthings, sier Ole Petter Saxrud, administrerende direktør i Atea Norge.

Kommuner som Hamar, Stange, Sunndal, Haugesund og Hemsedal har tidligere installert Airthings for Business i flere av sine formålsbygg.

– Totalt har vi nå 75 norske kommuner som bruker Airthings for Business, og i tillegg benyttes Airthings for Business i et 20-talls land over hele verden. Vi ser også en utvikling hvor stadig flere bruker teknologien i alle, eller de fleste av sine bygg, noe som selvsagt er en svært gledelig utvikling, sier Birkenes.