Fylkeshuset i Leikanger skal rehabiliteres. LAB Entreprenør er innstilt som totalentreprenør. Illustrasjon: Vestland fylkeskommune
Fylkeshuset i Leikanger skal rehabiliteres. LAB Entreprenør er innstilt som totalentreprenør. Illustrasjon: Vestland fylkeskommune

AF-selskap innstilt til fylkeshuset i Leikanger

LAB Entreprenør, et datterselskap i AF Gruppen, innstilt som totalentreprenør for ombygging og rehabilitering av fylkeshuset i Leikanger av byggherre Vestland fylkeskommune.

Det skriver AF Gruppen i en pressemelding fredag.

Prosjektet omfatter ombygging og rehabilitering av eksisterende administrasjonsbygg på omtrent 5.000 kvadratmeter. Arbeidet omfatter utvendig rehabilitering av tak og fasader, samt innvendig ombygging og rehabilitering til et nytt kontorkonsept, heter det i meldingen.

I tillegg til bygningsmessig oppgradering skal det også gjennomføres en omfattende teknisk oppgradering. Det er opsjon for å etablere et vannbårent oppvarmingssystem med sjøvannsledning, varmepumpeanlegg og et solcelleanlegg i prosjektet.

Arbeidet starter i mars 2023 med forventet ferdigstillelse i september 2024. Avtalen er en totalentreprise med en entrepriseverdi på om lag 115 millioner kroner før merverdiavgift.

– Vi setter stor pris på å bli innstilt til å bygge nok et fylkeshus for Vestland fylkeskommune. LAB har høye ambisjoner for prosjektet, og denne type oppdrag med ombygging og rehabilitering, samt gjenbruk er et viktig satsningsområde for selskapet. Vi gleder oss til å starte arbeidene, sier Gard Kvalheim, administrerende direktør i LAB Entreprenør.