Advarer mot asfalt- og steinleggere

Skatt Øst advarer mot utenlandske steinleggere og asfaltleggere som truer norske kunder. Arbeiderne er kraftig underbetalt, skriver Dagbladet.no.

Så langt i år har Skatt Øst gjennomført 17 aksjoner mot omreisende stein- og asfaltleggere, blant annet i Follo, Bærum, Romerike og Østfold. Til sammenlikning var det 15 aksjoner i hele fjor, skriver Dagbladet.no.

Tall avisen har fått tilgang til viser en eksplosiv økning i antall aksjoner mot stein- og asfaltleggere i år, populært kalt «asfaltmafiaen».

Norske kunder
Aksjonene skjer i samarbeid med det lokale politidistriktet, og Arbeidstilsynet. Oppdragsgiverne er norske privatkunder.

- Vi har sett alt fra pensjonister til høyt lønnede personer som har benyttet dem, sier avdelingsdirektør ved kontroll og rettsanvendelse i Skatt Øst, Erik Nilsen, til Dagbladet. De fleste av steinleggerne kommer fra Storbritannia og Øst-Europa.

Advarer
Nå advarer Skatt Øst norske forbrukere mot å kjøpe tjenester av disse steinleggerne. I tillegg til at de driver virksomhet uten å betale skatt og merverdiavgift, får Skatt Øst tilbakemelding om at flere kunder har opplevd dem som truende.

Les hele saken i Dagbladet: Asfalt-mafia tar over norske hager.