Tore Bakke, administrerende direktør i Bravida Norge. Foto: Bravida

2018 ble beste år noensinne for Bravida

Bravidas kvartalsrapport for oktober–desember 2018 ble offentliggjort 15. februar, og konsernsjefen forteller at det var enda et rekordkvartal for Bravida.

– Vi rapporterer vårt beste resultat noensinne, med høy vekst og mange gode oppkjøp, som viser at vi har en forretningsmodell som fungerer, selv om vi fortsatt har stort potensial igjen i organisasjonen, sier konsernsjef Mattias Johansson i en pressemelding fra Bravida.

Året 2018 utgjør også et rekordår for selskapet.

Nettoomsetningen landet på 4.777 millioner svenske kroner, hvilket er en vekst på 14 prosent fra 2017-omsetningen på 4.185) millioner. Veksten er forklart ved oppkjøpet av Oras i mai 2017, organisk vekst og positiv valutaomregningseffekt med tre prosent, og veksten kan, ifølge pressemeldingen, tilskrives både service og installasjon. Driftsresultatet økte med 13 prosent og utgjorde 285 millioner svenske kroner, opp fra 254 millioner i 2017. Det vil si en margin på seks prosent i 2018.

– Vi er svært fornøyde med det norske resultatet i 2018, tilføyer Tore Bakke, administrerende direktør i Bravida Norge.

Bakke forteller i pressemeldingen at Bravida Norge i løpet av 2018 har investert i å etablere av felles prosesser og systemer, og har også hatt et rekordstort inntak av lærlinger.

Bravida er lokalisert på omtrent 160 forskjellige steder i Norden med over 55.000 kunder i ulike segmenter, heter det i pressemeldingen.

Året 2018 var Bravidas beste år noensinne, skriver de i pressemeldingen. Det er dog fortsatt mye som kan forbedres, heter det videre i meldingen. Blant annet innen produksjon, innkjøp og på kostnadssiden ser Bravida forbedringspotensial. Etterspørselen etter service og installasjon er god i de aktuelle markedene, heter det i meldingen.