<p>PARK PÅ TUNNELTAKET: Strandveiparken i Trondheim åpner 22. juni og vil bestå av tilsammen 20 000 planter, busker og trær.<br></p> Foto: Foto: Emilie Gynnild/Statens vegvesenPARK PÅ TUNNELTAKET: Strandveiparken i Trondheim åpner 22. juni og vil bestå av tilsammen 20 000 planter, busker og trær. Foto: Foto: Emilie Gynnild/Statens vegvesenPARK PÅ TUNNELTAKET: Strandveiparken i Trondheim åpner 22. juni og vil bestå av tilsammen 20 000 planter, busker og trær. Foto: Foto: Emilie Gynnild/Statens vegvesen

20 000 planter på tunneltaket

På taket av Strindheimtunnelen i Trondheim ferdigstilles snart en park med hele 20.000 planter.

Strandveiparken skal stå ferdig til 22. juni. Da blir det folkefest i parken og tunnelvandring før åpning av Strindheimtunnelen, ifølge nettsidene til Statens vegvesen.

På toppen av betongdelen av Strindheimtunnelen på Nyhavna har Strandveiparken blitt utvidet betraktelig. Det vil bli plantet over 20 000 planter, fordelt på trær, busker, roser, stauder, løkplanter og klatreplanter.

- Våre naboer har hatt stor tålmodighet med at de bor så tett på anleggsområdet. Vi er glade for å kunne bygge en fin park før vi forlater området og starter på nye vegprosjekter andre steder, sier prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen.

Det er vegprosjektet E6 Trondheim – Stjørdal som betaler for byggingen av Strandveiparken, mens Tronheim kommune skal overta og drifte parken når den blir ferdig.

Mengder med trær og planter

Til sammen blir det plantet 154 trær i 11 forskjellige arter. Det blir også forskjellige busker og stauder. Det skal plantes 1781 stauder av typen bergblomst. Den populære løkplanten gullkrokus stellaris blir det hele 17 200 stykker av. Til sammen blir det over 20 000 planter i Strandveiparken. Det er entreprenøren Din Gårdsplass som utfører arbeidene i parken.

Vannspeil og benker

Parken vil bli et grønt og koselig pusterom for naboene, men den blir ikke bare en grønn lunge. Den skal også inneholde ballbane, en torgplass, vannspeil og benker.