Stortinget må gjøre friluftsjobben

- For tredje år på rad overser regjeringa Stortingets anmodning om et krafttak i folkehelsearbeidet med fokus på friluftsliv, mener Friluftsrådenes Landsforbund.

- Til tross for at Miljøverndepartementets budsjett øker med 300 millioner er det ikke foreslått noen økninger på de sentrale budsjettpostene til friluftsformål. Nå må Stortinget omgjøre fagre løfter i budsjettkroner, sier styreleder i Friluftsrådenes Landsforbund, Henry Tendenes.

Etter en omfattende møterunde i vår, med positive signaler fra stortingspolitikere fra en rekke partier, har han stor tro på brei politisk vilje til å styrke friluftsbudsjettet.

Alle ser at vi trenger et krafttak for økt fysisk aktivitet om ikke helsebudsjettet skal sprenge alle rammer i framtida. Friluftsliv er den beste forebyggende medisinen med kombinasjonen av fysisk aktivitet og naturopplevelser, framholder Tendenes. Vi må sørge for at alle barn og unge får gode muligheter til friluftsliv, flere områder må tilrettelegges slik at de er tilgjengelige for mennesker med funksjonsnedsettelser og staten må bidra i et spleiselag for å drifte de statlig sikra friluftsperlene.