Entusiasme i hagen

Det var stor oppslutning om Hageselskapets landsdekkende opplegg med åpne hager. Nær 500 hageeiere landet rundt åpnet hagene sine for folk flest – og mange fikk masse inspirasjon til å gjøre noe i sine egne hager. Dette er et flott arrangement som viser hvor viktig hagen kan være for folk.

Mange er sikkert lei all nedbøren vi har hatt denne sommeren, men for mange hageeiere og for hagene har regnet vært en velsignelse. Det er vel sjelden at det er så mange frodige hager som nå i august.

Hage.no besøkte den kunnskapsrike og entusiastiske hageeier Hjalmar Austbø på Montebello i Oslo. Han guidet rundt og viste frem de uttallige vekstene – antagelig flere hundre i tallet. Pynteepler, klematis, ferskentrær, bjørnebær, stokkroser, eiketrær… og en rekke andre arter i skjønn forening.

Vi tror slike arrangement er viktige. For Hageselskapet er det i alle fall helt avgjørende å ta slike initiativ. Mange gleder seg til neste opplegg – da kan det være at noen som fikk tent en gnist i helgen også er blant dem som viser frem sine hager.

Send oss gjerne bilder fra din egen hage. Bildene sendes til Svanhild Blakstad – sb@bygg.no