Miljøvennlig potteplante fra Nesodden

Schrader Gartneri på Nesodden har lansert, som de første i Norge, kompostbare blomsterpotter.

 

De komposterbare blomsterpottene er bra for planten, mer lettvint for kunden og bra for miljøet. Lettvint for kunde fordi det blomsten kan plantes ut med potten på. Lettvint og ikke noe søl. Bra for planten fordi røttene blir skånsomt behandlet og planten blir skånsomt introdusert til nytt miljø. Bra for miljøet fordi det ikke blir plastemballasje som må kastes, eller leveres på gjenvinningsstasjon, skriver Schrader.no på sine hjemmesider. 

Foreløpig er det et lite hold som er produsert. Blomsterpottene selges lokalt på Nesodden Torghandel og på utvalgte Plantasjen butikker. For å kunne produsere større volum er vi avhengige av gode tilbakemeldinger fra kunder, sier daglig leder Kristin Schader ved Schrader Gartneri.

Blomsterpottene er laget av torv og maisstivelse. De vil etter en tid gå i oppløsning. Slike miljøpotter finnes i andre land, men det er nytt i Norge. De miljøpottene som Schrader bruker er svenskprodusert, men målet er å få dem produsert i Norge.

I følge Amta har gartneriet fått et mindre tilskudd fra Innovasjon Norge til å utvikle miljøpotte-prosjektet. Miljøpottene kommer med Spansk Margeritt i ulike farger. Ved garnteriet har man tidligere brukt plastpotter. I en sesong går det med 300 000 platpotter til denne produksjonen ved garneriet som er ett av landets største med 23 500 kvm drivhus. Garneriet har 25 ansatte og omsetter for 35 millioner kroner.

 

Les mer på hjemmesiden til Schrader

http://www.schrader.no/