Det gror i Gros hage

Gros Hage ble etablert som nettbutikk i januar 2007, som et svar på min egen lengsel etter vakre og funksjonelle produkter til hagen. Ja, slik heter det i innledningen på nettsiden www.igroshage.no som landskapsarkitekt MNAL Gro Krog står bak. Hennes nettbutikk ligger tett mot svenskegrensen - 6 km fra Ørje tettsted.

 

- Her i min virtuelle hage har jeg produkter som jeg selv ønsker å benytte i min hage - jeg har alltid ment at arbeidet blir morsommere å utføre når man har vakre redskaper å gjøre det med! Det startet med en spade. Den var så fin at den unnet jeg også andre å kjøpe. Dermed startet jeg import - og da var det hele i gang, sier hun til hage.no.

Hagebutikken I Gros Hage ligger i en av driftsbygningene til den flotte storgården Hiin gård i indre Østfold. Utvalget i den lille hagebutikken blir stadig større.

- Hos oss finner du den perfekte gave til hage-entusiasten så vel som hageutstyr og hageredskaper av høy kvalitet. Design og funksjon står i høysetet og vi fører blant annet hageredskaper fra tradisjonsrike engelske produsenter som Burgon & Ball og Joseph Bentley. Vi har også de ettertraktede Rottrainers pottebrett for småplanter. Innehaveren blir raskt engasjert når vi spør hvilke varer hun har.

- Vi har som mål å være en komplett "eksteriør"-butikk, som ikke bare gir deg utstyret til arbeidet i hagen, men også innredningen til hagens små og store rom. Enten du har en stor hage eller en liten balkongkasse vil du finne noe som passer hos oss - i et sortiment som er litt annerledes enn det du finner i de store hagesenterkjedenes hyller, sier hun.

Gro Krog Landskapsarkitekt MNLA som driver I Gros Hage har funnet sin nisje - og etterspørselen bare øker.