Husk småfuglene!

De fleste har nå klargjort hagene sine for vinteren. Noen har kanskje dårlig samvittighet for at ikke alt er gjort etter boken. Det får så være. Nå er vi opptatt av at alle hageeiere tar vare på småfulgene. Om vinteren er det de som skaper glede i hagene. Det er så mange festlige og fargerike matstasjoner som kan settes opp. Men de må selvsagt fylles på med for. Det nytter lite å starte foring av småfuglene dersom man ikke fortsetter vinteren gjennom.

 

Norge er et langstrakt land. Noen steder er vinteren allerede kommet, mens andre steder har det ikke vært antydninger til snø så langt. Redaktøren bor på Nesodden. Der har vi hatt snø, men nå er den borte igjen. Her finner fuglene fortsatt mat i haugevis. Det sitter fortsatt igjen noen epler i ett av trærne utenfor kjøkkenvinduet - og det er lekkerbisken for mange fugler.

Men fuglematen er kjøpt inn - og straks snøen har lagt seg, henger foringsautomatene klare for påfyll. Vinteren gjennom har vi massevis av småfugler av alle slag på foringsbrettet og på automatene. For barnebarna er dette stort. De kan sitte timevis i vinduet for å se på alle fuglene som kommer for å få mat. Det gir en bestefar ro i sjelen å ha slike stunder.

Ellers oppmoder vi igjen alle til å sende inn bilder fra hagene sine. Flotte fuglebilder tar vi også i mot. send bildene til php@bygg.no

Han en fortsatt trivelig førjulsvinter.