Planter blomsterløk

Torsdag 18. september er mange av landets 5. klassinger i sving med planting av blomsterløk. 

Opplysningskontoret for blomster og planter har sendt ut 60 000 blomsterløk, og ønsker å gi elevene en spennende, lærerik og annerledes skoledag.

OBP deler ut gratis blomsterløk til planting i skolegården, ved aldershjemmet eller andre steder i nærområdet. Tilbudet går til landets 5. klassinger, og det er påmeldt klasser fra hele landet.

De unge gartnerne skal plante tulipaner, krokus og påskeliljer. I tillegg til blomsterløken får skolene tilsendt klassesett med hefter som tar for seg blomsterløkens historie, forklarer hvordan løken skal plantes og beskriver hvordan løken utvikler seg fra planting til blomstring.

Gjennom prosjektet får elevene lære om hvor fantastisk en blomsterløk faktisk er. Alt ligger klart i løken. Lengst inne finnes et blomsteranlegg hvor farge, form, og høyde er forutbestemt. Når vi planter på høsten får løken den kjølige perioden den trenger for å utvikle røtter. Deretter hviler den til neste vår da lyset og varmen kommer, og den kan vokse og blomstre i all sin prakt.

Læring gjennom praktisk arbeid er grunntanken bak løkkampanjen i skolene. Planting av blomsterløk er et fascinerende prosjekt som inneholder langsiktig planlegging, en real arbeidsdag, tålmodig venting gjennom vinteren og så endelig den fargerike blomstringen om våren.

Et vellykket løkprosjekt kan inspirere til ytterligere planting. I tillegg til tulipaner, krokus og påskeliljer, er det mange andre sorter å velge mellom. Snøklokker, perleblomster, anemoner, allium og keiserkroner for å nevne noen.