Nypotet er blitt Ferskpotet!

I juni 2006 fikk den gode norske nypoteten nytt navn. Heretter er det Ferskpotet vi skal be om i butikken, skriver frukt.no. 

 

Ved å omdøpe nypotetene, også kalt tidligpoteter, til Ferskpoteter, tar Norge nå etter land som Sverige (Ferskpotatis), Danmark (Ferskkartofel), England/Jersey (Jersey Royal) og Frankrike (Premature).

- Årsaken til navneskifte er at vi ønsker å gi de første norske potetene den oppmerksomhet og det kvalitetsstempelet de fortjener. I mange år har vi hatt begrepet nypoteter på importerte poteter, som i enkelte tilfeller kan være inntil 3 måneder gamle. Vi ønsker å markere et tydelig skille - for de første norske potetene er helt unike, sier direktør i OFG Guttorm Rebnes.

- Ferskpoteten skal bli et begrep for de første norske potetene som kommer rundt St. hans hvert år.

Skal nytes fersk

- Årets Ferskpoteter er en av våre mest attraktive og kjærkomne ingredienser på Bagatelle. Bare fantasien og tilgjengeligheten setter grenser for hva man kan benytte Ferskpoteten til, sier mesterkokk Eivind Hellstrøm, chef på restaurant Bagatelle i Oslo.

- Ferskpoteten, som navnet tilsier, er fersk og skal nytes og spises med en gang. Ferskpoteten er god til det meste; i wokpannen, på sommergrillen, til spekemat, kalde i mange sommersalater, nykokte til sild med rømme - og kanskje best av alt: nykokte med en smørklatt, sa informasjonssjef i OFG, Britt Kåsin.