Ønsker plantetips til bed i skråning

Hei. Eg har eit stort bed i ei skråning mot stakittgjerdet, bedet er på sørsiden av gjerdet. Kan eg plante tulipaner sammen med hortensia? Kunne gjerne tenkt meg å ha eit bed som blomstrer ifra våren utover hausten. Eller har du andre blomster/planter som passer godt sammen med visnede tulipaner ?

Hilsen Marte

Hei Marte

Tulipanløkene kan godt settes ned nå til høsten innimellom/inntil Hortensiaene, men bare husk at hvis grenverket er veldig tett, vil tulipanene bli "kuet" av grenene, så tenk over at det må være plass for de til å stå opprett og utvikle seg.

Hvis du tenker på stauder som kan gjemme tulipanstilkene og bladverket når de er avblomstret, vil jeg foreslå at du tar en titt på Bladliljer (Hosta). De har flotte store blader som du kan trylle vekk restene av tulipanene under. Storkenebb "Johnsons Blue" er også store og fine og blomstrer store deler av sommeren. Ellers er prestekrager og klokkeblomster flotte i bed og lager storre tuer.

På høsten kunne du ha Solhatt (Echinacea) som finnes i forskjellige farger. En annen plante du også kan se på er Alunrot. Den er også et fint fargeinnslag i et bed igjennom hele hagesesongen.

Jeg håper du har fått noen forslag du kan bruke her Marrte.

God sommer!

Vennlig hilsen
Marit Næss Jørgensen