Kjøpte gammel hekk på finn, men usikker på om den har overlevd

Hei, jeg har nylig kjøpt en eldre hekk på finn.no. Det er tre store hekkplanter av Aroniabærbusker. Tilsammen cirka 4 meter lang og 2 meter høy. Vi har brukt hagejord med dyregjødsel, men det ser ikke ut til at den har overlevd flyttingen selv om vi har vannet masse siden vi plantet den her hos oss.

Buskene ser fortsatt kraftige og sterke ut i greinene, men bladene har tørket inn og den ser vissen ut.

Har du noen tips? Kan vi beskjære busken i år eller eventuelt fjerne de stygge bladene? Tror du hekken vil komme seg senere eller er det ikke noe håp?

Gla for rask tilbakemelding.

Med vennlig hilsen Karine

Hei Karine

Når en hekk tas opp fra sin originale vokseplass - kanskje med lite røtter - er det viktig at den får tid til å etablere seg godt på sitt nye voksested. Av den grunn bør den få slippe å både tenke på å holde liv i masse bladmasse samtidig som den skal skape nytt rotsystem. Jeg vil derfor anbefale deg å sørge for å klippe den ned til for eksempel maksimalt 1 meters høyde.

Hvis du mener at den har rotet seg godt, kan det være at den har tørket ut underveis i transporten og at det er derfor bladene er tørre. Uansett hva som er grunnen, ville jeg nok beskåret den godt og håpet at det vil gi den "en ny og bedre start".

Jeg ønsker dere lykke til!

Vennlig hilsen
Marit Næss Jørgensen

kurs.hageplanlegging.no