<p>Annethvert år dekker et blomsterteppe på 1800 kvadratmeter Grand Place i Brussel. I år er temaet latinamerikansk, tilegnet den meksikanske regionen Guanajuato. Teppet måler 75 x 24 meter og kan beskues til og med søndag. AP Photo/Virginia Mayo</p>I år er det meksikansk tema på Brussels blomsterteppe. (AP Photo/Virginia Mayo)Mer enn 500 000 blomster er brukt for å lage det gigantiske blomsterteppet som pryder Grand Place i Brussel. Årets tema er latinamerikansk, viet den meksikanske regionen Guanajuato, som har en usedvanlig rik kultur- og blomstertradisjon. AP Photo//Virginia MayoFrivillige har bidratt til å realisere the Brussel Flower Carpet på Grand Place i den belgiske hovedstaden. AP Photo/Virginia MayoBlomsterteppet på Grand Place i Brussel består av hele 500 000 blomster, og mange frivillige har bidratt med innsats. AP Photo/Virginia Mayo

Gigantisk blomsterteppe dekker Brussels paradeplass

Brussel hyller sommeren og mexicanske farger med årets utgave av det enorme blomsterteppet på Grand Place. Over en halv million blomster er gått med.

Den ikoniske brosteinsplassen i sentrum av EU-hovedstaden blir hvert annet år omgjort til et blomsterhav, hver gang med ulikt motiv. I år er inspirasjonen hentet fra Guanajuato-regionen i Mexico, et rikt kulturområde med sterke blomstertradisjoner.

Det spektakulære teppet består normalt av begoniaer, men på grunn av tørkeproblemer er det i år også brukt dahliaer.

Teppet måler 75 ganger 24 meter og kan beskues til og med søndag.