Duket for rekordstor matfestival

13-14 september braker det løs med nok en utgave av matfestivalen Matstreif på Rådhusplassen i Oslo. I år blir det rekorddeltakelse, melder arrangøren.

Siden oppstarten i 2005 har interessen for norske råvarer økt betraktelig. Besøkende kommer fra fjern og nær for å handle norske råvarer og møte produsentene ansikt til ansikt.

- Vi opplever større pågang av utstillere i år enn noen gang før, sier Arne Rød, prosjektleder for Matstreif.

Under festivalen fylles Rådhusplassen av over 180 utstillere. Store og små matprodusenter disker opp med smaksopplevelser fra hele landet. Matstreif byr på både det sære og det kjære fra hele landet, man får tak i det meste.

- I 2012 hadde vi over 160 000 fornøyde gjester og mange utstillere meldte om omsetningsrekord. Det viser at Matstreif er et utmerket utstillingsvindu for produsenter fra hele landet. Nærheten mellom produsent og kunde gjør at folk kommer tilbake år etter år, forteller Rød.

Smaksopplevelser fra sjø og land
På Sjømattorget tilbyr vi et mangfold av fersk sjømat, og er du heldig stikker du av med en hel fiskedisk på sjømatauksjonen. For anledningen flytter Norges beste fiskebutikk, Knutstad&Holen, fra Hamar til Rådhusplassen.

I Matmerk-teltet finner man spesialiteter og produkter med beskyttet betegnelse. Ishavrøye fra Vesterålen, oster i verdensklasse fra Tingvollost og Gulløye fra Tromspotet, for å nevne noen.

Sammen med Norsk Drikkekultur tilbys 67 ølsorter og 5 typer cider, kun håndlaget. 19 bryggerier vil være representert. Bondens marked stiller med rekordstort marked, her får man sesongens beste råvarer, de ferskeste bakevarene og en hyggelig prat.

Konkurranser
Fredag kan man få med seg Norges beste unge fagfolk i aksjon i NM for sjømat og kjøttfag. På lørdag skal det konkurreres i regionalmat, det står mellom Lovisekylling og Frøyaslaks. I tillegg skal matbloggere til pers i finalen for årets Salma Chef.

Kurs i pølsestapping
Av erfaring kommer mange på Matstreif for å få inspirasjon og lære om mat og kokkelering. Vi gjentar fjorårets suksess med kurs i kokkens beste hjelpemidler med Harald Berger fra Bølgen og Moi. Stadig flere ønsker å lage mat fra bunnen av, derfor holder Helge Oksnes fra kokkelauget og Meny Oasen kurs i pølsestapping. Det blir også kurs i hvordan utnytte sesongens råvarer på best mulig måte, enten det er i supper eller desserter.

Aktiviteter for barn
For de yngste har vi mange aktiviteter, lek og læring i skjønn forening. Barna kan boltre seg med Havets skattkiste, fiske krabber i akvariet og være med på Barnas Restaurant med Terje Ness og hans kolleger. Barnehagebåten ligger til kai på Rådhuskaia denne helgen.

Mer info og komplett program finner du her.