Ny sommerbutikk i Botanisk hage

Naturhistorisk museum på Tøyen i Oslo denne våren åpnet en helt ny sommerbutikk for alle som er interessert i hage og hagestell.

Botanisk hage er et yndet besøksmål for mange gjennom hele året, og spesielt på våren og sommeren er det mange som legger turen til det flotte anlegget på Tøyen i Oslo.

I år er det kommet et nytt tilbud til de besøkende, nemlig en nyåpnet sommerbutikk i Tøyen hovedgård.

Den åpnet i midten av april og butikkleder Hanne Skjeklesæther kan fortelle om et tilbud som har blitt godt mottatt:

– Vi har nå tilbakelagt den første måneden og er veldig fornøyd med mottakelsen. Daglig får vi mange kommentarer på at dette er noe folk har ventet på, sier Skjeklesæther.

Hun forteller at butikken tilbyr et stort utvalg av varer rettet mot hage og hagestell.

– Skal jeg trekke fram noe, har det gått spesielt mye av frø og løk, spirekasser og spirefrø. I tillegg har vi mye forskjellig litteratur, mat som müsli, knekkebrød, syltetøy, krydder og spiselig kake/salatpynt av tørkete blomster, sier hun.

Butikken har også et utvalg av gode og litt uvanlige hageredskaper, samt interessante leker og bøker til barn som relevante for en museumsbutikk ved et naturhistorisk museum.

– I tillegg har vi egenproduserte varer som smykker av epoxy og sølv med bilder av rødlistede insekter, de samme insektene i forstørrete trykk, magneter med motiver fra museumsamlingene, egen kalender fra Botanisk hage, boken om Botanisk hage, egen bok fra Fjellhagen og fra Urtehagen. Og ikke minst kan vi tilby et lite og fint utvalg av planter, avslutter butikkelderen, som ser frem til enda flere besøkende i månedene som kommer.

Butikken er åpen kl 11-17 alle dager til og med 1. september.