100 år med Chelsea Flower Show

For 100. gang arrangeres verdens mest berømte hageshow, Chelsea Flower Show, i London denne uken.

Fra 21-25. mai pågår årets største begvienhet for mange hageinteresserte, nemlig Chelsea Flower Show.

Blomster- og hageshowet arrangeres ved Royal Hospital i bydelen Chelsea, ved Themsens bredder. I år kan arrangøren Royal Horticultural Society feire 100-års jubileum for showet.

Portene åpnes for medlemmer av det kongelige engelske hageselskap (RHS) tirsdag og onsdag denne uken, mens fra torsdag 23 mai er det åpent for alle - gitt at man har skaffet seg billett.

Hele showet er en stor attraksjon i seg selv, men det knytter seg størst spenning rundt de såkalte Show Gardens. Dette er store utstillingshager som er bygget av kjente hagedesignere og som gjerne er sponset av velkjente firmaer og industriselskaper. Å vinne eller få en god plassering her gir stor PR-effekt og mye prestisje.

En av Norges mest kjente hagedesignere, Darren Saines (som riktignok er brite, men har bodd i Norge i mange år), deltok i 2010 med showhagen Kebony - Naturally Norway og fikk da en høythengende Silver Gilt utmerkelse for sin designhage.

Australsk hage årets vinner
Årets vinner for beste Show Garden ble Trailfinders Australian Garden, som forøvrig har deltatt en rekke ganger i Chelsea Flower Show.

Hagen er designet av og bygd av Philip Johnson Landscapes og sponset av Trailfinders, Fleming’s Nurseries, Victorian State Government og Phillip Johnson Landscapes

Her kan du lese mer om årets beste showhage og andre vinnerutstillinger i Chelsea Flower Show.

Gratis app
En helt ny Chelsea-app for 2013 er også gratis tilgjengelig for nedlasting på iTunes.

Den giren grundigoversikt over alle utstillere,både store og småhager, blomsterutstillinger, utstyr og shoppingmuligheter (inkludertbilder,detaljerog nettadresser).

Appen oppdateres kontinuerlig mens Chelsea Flower Show pågår, slik at de nyeste bildene, videoer og intervjuer er inkludert. Den gir også en oversikt over alle vinnerne i ulike klasser.