Krysslinjelaser for hobbyhåndverkeren

Skal du montere hyller, henge opp bilder eller dekorere en vegg? Et nytt laserverktøy gjør jobben enklere for hobbyhåndverkeren.

Med krysslinjelaseren Quigo fra Bosch er vannrette og loddrette linjer ikke noe problem for hobbyhåndverkeren. Den 6,5 centimeter store laseren med terningform er perfekt til alle arbeider der det kreves nøyaktige linjer og rette vinkler, for eksempel ved oppheng av bilder og montering av hyller.

Laseren er også et perfekt hjelpemiddel ved dekorering av vegger: Ved hjelp av det nøyaktige laserkrysset deles veggen raskt inn i segmenter og kan deretter males i ønskede farger. Det er bare fantasien som setter grenser for kreativiteten. Med dette verktøyet er det også enkelt å lage veggmosaikk av fliser.

Quigo letter også arbeidet ved for eksempel montering av baderoms- eller kjøkkenskap: Istedenfor det omstendelige arbeidet med vaterpass er det bare å åpne beskyttelseslokket, og to laserlinjer i kryss viser nøyaktige 90-graders vinkler. Ved hjelp av linjene er det lett å markere borehullene som kreves for å henge opp skapene. Quigos nivelleringsnøyaktighet er 0,8 millimeter per meter, og arbeidsområdet er rundt fem meter.

Enkel å betjene
Med Quigo utvider Bosch sitt sortiment av måleteknisk utstyr for hobbyhåndverkere med en selvforklarende begynnermodell. For at betjeningen skal være så enkel som mulig er det bare én del som kan beveges: beskyttelseslokket. Når det er lukket, er laseren slått av. Når det åpnes, retter Quigo straks laserstrålen mot veggen. Den nivelleres automatisk innen seks sekunder. Hvis automatisk nivellering ikke er mulig, for eksempel fordi måleverktøyets oppstillingsplass avviker mer enn fire grader fra vannrett stilling, varsler verktøyet i form av en blinkende rød lysdiode på oversiden. Denne «ikke i vater»-funksjonen sørger for feilfri justering.

Funksjonsutstyr
Beskyttelseslokket til Quigos er også en sperresikring. Det sørger for at pendelen med laserdioden er låst under transport. Også softgrepinnsatsene på kantene beskytter verktøyet mot skader.

Universalfestet MM2 som følger med, har justerbar høyde fra 45 til 110 millimeter og er laget av plast. Det har klemstykke og reguleringsskrue og kan festes på alle gjenstander med materialtykkelse fra én til fem centimeter, for eksempel på stolrygger, bordplater eller hyller. Klemmen etterlater ingen merker, selv ikke på ømfintlige overflater. Den påsatte svingarmen med 360-gradersledd kan svinges etter ønske. Skruegjengene på ¼" kan ikke bare brukes til montering av Quigo, men passer også til vanlige fotoapparater med vekt på maksimalt 600 gram.

Lett å bruke selv for nybegynnere
* Projiserer lynraskt et godt synlig laserkryss på veggen
* Enkel å bruke med selvforklarende enknappsbetjening
* Prisgunstig begynnermodell for hobbyhåndverkere
* Spesielt praktisk ved dekorering av vegger