Satser friskt på solbær og rips

Nordmenn har fått smaken på friske bær. Utviklingen av bringebær til friskkonsum har vært en suksess, og nå kan en større del av tradisjonsrike bærsorter som rips, solbær og stikkelsbær også få sin renessanse som ferskvare, skriver Bioforsk.

Bær av disse Ribes-artene har for det meste blitt benyttet til produksjon av saft, syltetøy og gelé. Med delvis unntak av rips, har de i liten grad blitt benyttet som friske bær.

- Jeg har tro på trenden med bær til friskkonsum, sier Morten Utengen ved Bærgården i Lier. Han kaller seg realist i forhold til markedet, som domineres av jordbær og bringebær. Men gjennom et prosjekt med blant andre Bioforsk, er målet å utvikle sorter med god smak og kvalitet for økologisk dyrking av de tre Ribes-artene. Som ferskvare!

Les mer på bioforsk.no:

http://www.bioforsk.no/ikbViewer/page/forside/nyhet?p_document_id=52755