Fyrer for kråka

Vi er glade for at det nå legges frem enda mer dokumentasjon når det gjelder CO2-utslipp fra våre egne hus. Etter vårt syn er det å tilleggsisolere husene og ellers gjøre dem tettere den viktigste måten å redusere CO2-utslippene på. Vi vet at mange aktører i byggenæringen begynner å sette fokus på dette. Det gjelder selvsagt de bedriftene som produserer isolasjon, men det å tilleggsisolere er kanskje den beste måten å løse problemene på.

 

Det er ikke for å gå isolasjonsbransjen i hånde at vi er så opptatt av dette. Vi mener at denne saken på mange måter er et Kinderegg for huseierne selv. Øker man isolasjonstykkelsen i vegger, gulv og tak samtidig som man skifter dårlige dører og trekkfulle vinduer, vil man komme langt. Man sparer CO2-utslipp (det er mange kanskje ikke så klar over), men man sparer også utgifter til strøm og oppvarming.

Bokvaliten blir langt bedre ved å ta denne investeringen.

Myndighetene må også ta tak i denne saken. Vi har tidligere hevdet at det er molbopolitikk dersom håndverkere nå går ut i ledighet på grunn av at boligbyggingen går ned. Det er et hav av dårlige hus og boliger. I offentlig sektor kan man starte med sine egne bygg. De lekker som en sil bokstavelig talt.

Om vi får en offentlig støtteordning eller ikke når det gjelder private boliger, så er en slik investering uansett meget fornuftig.