Tror ikke på boligkrakk i Oslo

Det er foreløpig ingen panikk å spore på boligmarkedet i hovedstaden i kjølvannet av børsfallet de siste dagen. Enkelte eiendomsmeklere hadde likevel en rolig helg på jobben.

- Det har vært veldig rolig. På noen visninger har det ikke vært folk i det hele tatt. Det er bekymringsfullt, sier daglig leder Ole-Ivar Bjørkamo i Krogsveen eiendom på Karl Johan.

Han tror børsfallet har en viss betydning, men renteutviklingen betyr mest.
- Folk tror renta vil gå opp en gang til før den går ned. Vi tror interessen vil øke mot sommeren, og forventer en prisvekst på 2-3 prosent i 2008, sier Bjørkamo til Dagsavisen.

Direktør Bjørn Birkeland ved Prognosesenteret, som har vært svært optimistisk på boligmarkedets vegne, er nå usikker på om boligmarkedet vil utvikle seg slik de har spådd.

- Vi har spådd en prisvekst på 5 prosent i år, men akkurat i dag tror jeg veksten vil bli noe lavere enn det, sier Birkeland.

Likevel mener han at boligmarkedet generelt sett er sunt, og han tviler på at børsfallet vil få store konsekvenser for prisene.

- Vi tror ikke på boligkrakk i det hele tatt. Etterspørselen etter boliger har ikke endret seg. Det ser man på leieprisene som har gått kraftig opp den siste tida. Han tror det er de minste leilighetene i sentrumsnære områder som vil gå mest ned i pris om usikkerheten i markedet vedvarer.