Lyngbrann truet boligfelt i Averøy

Mange mennesker ble evakuert fra husene sine etter at gnistregn fra en høyspentlinje antente lyng og gress på Røsandåsen i Averøy natt til lørdag. Helhjertet innsats fra brannvesenet hindret en katastrofe, skriver Tidens Krav.

 

Gnistregn fra høgspentlinja vest for Røsandberget forårsaket trolig brannen ved 0430- tiden lørdag morgen. Kraftig vind og knusktørt terreng fikk brannen til å eksplodere i alle retninger. Flammehavet sto høyt over Røsandåsen, og en stund var det fare for at flere av de nærmeste boligene skulle ta fyr.

- Dette er et sant helvete, sa brannsjef Bjørn Bue etter at brannen tilsynelatende var brakt under kontroll halvannen time etter at alarmen gikk.

Det ble slått storalarm og i tillegg til eget mannskap fra Bruhagen, Stene og Langøya - rykket også brannvesenet fra både Eide og Kristiansund ut med tankvogner for å hjelpe til. Også politi fra Molde rykket ut for å bistå.

Det var avisbudet til Tidens Krav, Ragnvald Grønvik, som oppdaget brannen og fikk slått alarm ved 0430 tiden. Han kjørte rundt og vekte folk i naboskapet, mens andre hadde våknet av at de kjente røyklukt.

Ambulansepersonell fra Averøy var raskt på pletten og fikk sammen med lokalt politi evakuert beboerne i husene som var mest utsatt for flammene. Folk ble samlet i lokalene til Unika hvor de fortsatt oppholder seg i påvente av at det skal bli lyst.

Brannvesenet har fortsatt høy beredskap på stedet da sterk vind fort kan få brannen til å blusse opp igjen.