Opplæringspris til NESO

Nordnorske entreprenørers serviceorganisasjon (NESO) fikk Yrkesopplæringsnemdas opplæringspris for 2013.

- Vi er stolte og ydmyke over å ha fått denne prisen, og det inspirerer oss til å fortsette arbeidet med å øke antall fagarbeidere i bygg- og anleggsbransjen, sa administrerende direktør Ruben Jensen i sin takketale da han mottok prisen.

Han takket alle medarbeiderne i NESO og ga honnør til både Nordland fylkeskommune og Odd Eriksen som åpnet Lærlingeskolen i 2009.

- Vi takker også leder ved fagopplæringskontoret Gunnar Pedersen og hans stab som alltid er serviceinnstilte, la han til.

Leder Rita Lekang i Yrkesopplæringsnemda i Nordland delte ut prisen. I begrunnelsen for prisen trakk Lekang fram NESOs mangeårige innsats for lærlingeordningen.

«Prisvinneren har over mange år vært opptatt av rekruttering. For mange av medlemsbedriftene i distriktskommuner var det ikke enkelt å få rekruttert lærlinger og fagfolk. Det er det fremdeles ikke, men nå har NESO etablert en lærlingskole som tilbyr lærlinger rett fra ungdomsskolen eller blant de som har droppet ut av videregående, med full opplæring i bedrift. Den har blitt et viktig supplement til det å rekruttere lærlinger ordinært fra videregående skole.»

«NESO er for øvrig sterk på kompetanse og tilbyr en rekke kurs for alle ansatte i medlemsbedriftene. Videre rekrutterer de også studenter til blant annet Høgskolen i Narvik», sa Lekang før hun overrakte prisen.