AS Betong og Spenncon inngår samarbeid

AS Betong og Spenncon inngår et nytt samarbeid for å bli mer komplette i større prosjekter.

– Spenncon er spesialister på hulldekke. Vi i AS Betong er spesialister på vegg, sliping og fasade. Sammen blir vi mer komplette og sterkere i tillegg til at vi øker markedsandelene våre i Norge, spesielt på større prosjekter, sier konsernsjef i Risa, Bjørn Risa.

Det ferske samarbeidet er en offensiv satsing fra begge bedrifter.

– Samarbeidet gjør oss mer komplette, og vi kommer til å stå sterkere sammen i større prosjekter, sier Risa.

Spenncon AS har totalt seks fabrikker i Norge. Én av dem ligger i Sandnes. Spenncon-sjef Ingrid Dahl Hovland ser fram til større vekst og satsing sammen med AS Betong.

– Rogaland og Stavanger-området er et interessant område med sterk vekst i byggemarkedet. Det viktigste for oss med dette nye samarbeidet er at vi blir komplementære. Begge bedrifter leverer mye forskjellige elementer. AS Betong er spesielt gode på fasade. Vi er spesielt gode på hulldekke, søyler og bærebjelker. Jeg ser at vi kan gjøre mye sammen, og finne gode løsninger til våre kunder, som ikke minst vil få mer ut av dette samarbeidet. Sammen blir vi bedre rett og slett, sier Ingrid Dahl Hovland.

AS Betong og Spenncon AS har vært, og er fortsatt konkurrenter. Spenncon AS er en av tre konkurrenter til AS Betong, men det forhindrer ikke samarbeid på større prosjekter.

– Vi leverer noe forskjellig på noen områder. Det gjør at vi på andre områder kan tjene godt på et offensivt samarbeid sammen. Dette er ledd i å sikre økt volum, få større markedsandeler og utnytte kapasiteten i det nye fabrikken til AS Betong, sier Risa.

– I noen prosjekter vil vi fortsatt være konkurrenter. Det er bare sunt og positivt, mener Hovland.

Ifølge konsernsjef Bjørn Risa vil avtalen gjelde fortløpende på alle nye prosjekter.